Belépés



Szavazások
Hogy tetszik az új oldal?
 
Banner Slider

A Magyar Országos Horgász Szövetség választmányának egyhangú döntése alapján a horgász regisztráció teljesítésével egyidejűleg, már 2018.szeptember 1-jétől elérhető lesz a Magyar Horgászkártya, amely 2019. január 1-jét követően azonnal kiváltja a jelenlegi papír alapú horgász igazolványt.

Magyarországon a horgászat az egyik legnépszerűbb szabadidős  tevékenység, az elmúlt évek létszámnövekedésének eredményeként a nyilvántartott horgászok száma mára meghaladja a 440.000 főt.

MOHOSZ Magyarország legnagyobb, hálózatos  felépítésű  civil  szervezete,  amely  szerteágazó  érdekvédelmi-érdekképviseleti, sportági szakszövetségi és ágazati koordinációs tevékenységet lát el.

A horgászok a horgászat környezettudatos fenntartása érdekében a fejlesztések mellett fontosnak tartják a hiteles nyilvántartást és  ennek eszközeként a horgászkártya bevezetését,

mely intézkedés egyértelmű, 98%-os támogatottságot kapott.

A horgászatban szerepet vállaló horgász-szervezetek számára is jelentős adminisztrációs könnyítést jelent a kártya. A MOHOSZ a  tervezett intézkedések első lépéseként bevezeti az elektronikus  személyi regisztrációt és ehhez kapcsoltan a személyre szabott Magyar  Horgászkártyát.

Az így létrejött, a legszigorúbb adatvédelmi elveknek is megfelelő elektronikus nyilvántartás a horgászok általános személyi és  szervezeti azonosításában ad segítséget, egyben megteremti az állami  horgászjegyek kiadásának alapját és a naprakész egyesületi tagnyilvántartást is. 

A horgászkártya érvényességi ideje a sikeres regisztráció  évének függvényében 5 vagy 6 év. Az előrehozott regisztrációt a MOHOSZ azzal is támogatja, hogy a horgászok ösztönzésére a 2018. szeptember 1. és 2018. december 5. között regisztrálók között 15 millió Ft értékben 100 jelentős nyereményt, köztük egy személygépjárművet és egy floridai horgászkirándulást fog kisorsolni.

A horgászkártya online igénylése elvégezhető bármely elektronikus  eszközről, a regisztráció maximum 15 percet vesz igénybe. Annak  érdekében, hogy a horgászkártya kiváltása a számítógéppel, vagy okostelefonnal nem rendelkezők, vagy megfelelő informatikai ismerettel nem bíró horgászok számára is zökkenőmentes legyen, a horgászkártya személyesen is igényelhető valamennyi, az állami  horgászjegy értékesítésében eddig részt vevő és a regisztráció  támogatását vállaló horgász-szervezetnél és azok értékesítési  pontjain, valamint új elemként a magyarországi Digitális Jólét Program Pontokon.

A tervek szerint a horgászkártya mögötti nyilvántartás segítségével fokozatosan az összes eddigi további papíralapú horgászokmány és dokumentum, úgy, mint az egységes szövetségi hozzájárulási bélyegek, az állami horgászjegy és területi jegyek is kiválthatóvá válnak, legtovább a papírlapú fogási napló fennmaradása várható.

A Magyar Horgászkártya 2018. szeptember 1-jétől igényelhető az erre  a célra kialakítandó, többnyelvű online regisztrációs felületen, a www.mohosz.hu/horgaszkartyaoldalon.

forrás: faktor.hu