BelépésSzavazások
Hogy tetszik az új oldal?
 
Banner Slider

Szerző: Rituper Tamás | Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Közzétéve: 2019.10.07. 09:44 | Frissítve: 2019.10.07. 10:07

Debrecen, Nagyhegyes - Lenke koraszülöttként, mindössze 650 grammal érkezett a világra, édesanyja sajnos másnap meghalt a kórházban. Horgászok segítettek a nehéz helyzetbe került családnak.

Állok a csípős hidegben, alig múlt reggel hat. A hajdú-bihari Nagyhegyesen, a Daru-tó partján. Egész éjjel esett az eső, amikor indultunk, még akkor is zuhogott. Körülöttem horgászok, nagyapák, apák, leendő apák. Egy iciri-piciri csöppség miatt keltünk ilyen korán, s bizonyára sokunk az egészséges, még otthon hortyogó gyermekére, gyermekeire, unokáira gondol.

Horgászok fogtak össze egy félárván maradt debreceni pici lányért, ön is segíthet – fotókkal

Történt, hogy egy debreceni család némi aggodalommal, de nagyon nagy boldogsággal várta a a kistestvér érkezését, amikor megtörtént a baj. Hugi sokkal-sokkal, hónapokkal korábban jött, mint várták. A kislányt koraszülöttként, mindössze 650 grammal voltak kénytelenek kivenni az orvosok édesanyja pocakjából.

Lenkének – mert így hívják – csak egyetlen napig adatott meg, hogy számíthatott édesanyja gondoskodó szeretetére,

azóta testvérére, apukájára, nagyszüleire és orvosaira támaszkodva kell vívnia tovább a harcot az életben maradásért, édesanyja ugyanis meghalt a kórházban.

Lenke nagypapája imád pecázni, így jutott el ez a megrázó történet több horgászhoz. A sokakban megérett a gondolat, hogy ez így nem maradhat, valamit tenni kell. A Debreceni CSALI Horgász Egyesület elnöke, Takács Lajos lépett először, jótékonysági horgászverseny szervezésébe kezdett. Megkeresésére Hajdú-Bihar megye egyik legjobb horgászhelyének, a nagyhegyesi Daru-tónak a tulajdonosai, Daru János és családja azonnal igent mondott, s ingyen adták oda a tavat a versenyre, melynek a bevételéből Lenkét és családját támogatják majd.A résztvevők egy átlagos horgászverseny nevezési díjának két-háromszorosát fizették be. Sokan úgy dobták be a nevezési díjat a perselybe, hogy jelezték, a versenyen sajnos nem tudnak ott lenni. Adományozott több másik egyesület és a megyei horgász szövetség is.

A Daru-tó tényleg ezen a napon nem a legkegyesebb arcát mutatta ugyan a horgászoknak, de senki nem panaszkodott. Lenke nagypapája, aki szintén részt vett a versenyen és egy gyönyörű hallal megcsípte a második helyet

megígérte, hogy hamarosan a partra is lehozza majd a kislányt,

mint ahogy teszi azt a testvérével is gyakran. Lenke azóta szépen gyarapszik, súlya már meghaladja a két kilót, s családja abban reménykedik, hamarosan hazavihetik a Gyermekklinikáról. 

Az összegyűlt közel negyedmillió forintot Takács Lajos adta át a könnyeivel küzdő édesapának. Arra gondolva, hogy talán lesz még pár ember, aki segítene Lenkének és családjának, elkértem egy számlaszámot. Önök, kedves olvasók, az ide utat összegekkel tudnak reményt adni ennek a pici lánynak és nehéz helyzetbe került családjának:

Major Sándorné
Raffeisen Bank
12052729-01308577-00100006  


forrás:dehir.hu