Ki olvas minket
Oldalainkat 95 vendég böngészi
BelépésSzavazások
Hogy tetszik az új oldal?
 
Banner Slider

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye

Új, digitális korszak a horgászatban is

2018. szeptember 1-jétől elindul a Magyar Horgászkártya regisztrációja, amely 2019. január 1-jét követően azonnal kiváltja a jelenlegi papíralapú horgász igazolványt, majd a kapcsolódó szövetségi elektronikus alkalmazásokkal fokozatosan egyszerűbbé és gyorsabbá, valamint átláthatóbbá teszi az ügyintézést és az adminisztrációt. A MOHOSZ a 2019. január 1-jétől fennálló közfeladat-ellátási kötelezettségének is megfelelve hosszú távon számos, a horgászat elérését megkönnyítő elektronikus szolgáltatást kíván biztosítani a horgászoknak és a horgászszervezeteknek, s ezek egyik elérési eszközeként, valamint az ellenőrzés és az azonosítás egyszerűsítéseként vezeti be a személyazonosító igazolványhoz hasonló formátumú plasztikkártyát. 

MOHOSZ _MHK.jpg

Magyarországon a horgászat az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység, s az elmúlt évek dinamikus létszámnövekedésének eredményeként a nyilvántartott horgászok száma mára meghaladja a 460.000 főt. A jelenleg 26 tagszövetséget, 13 speciális jogállású gazdasági társasági tagot és 1169 horgász egyesületet tömörítő MOHOSZ Magyarország legnagyobb, hálózatos felépítésű civil szervezete, amely szerteágazó érdekvédelmi-érdekképviseleti, sportági szakszövetségi és ágazati koordinációs tevékenységet lát el, s a stratégiai célok alapján a sporthorgászat mindenkori lehetőségének támogatása mellett mindezt egyre hangsúlyosabban a horgászok minőségi kiszolgálásának érdekében.

Bővebben...

 
A halfogáshoz szükséges területi jegy formai és tartalmi követelményeiA Nébih által működtetett Állami Halőri Szolgálat halászati őrei ellenőrzésük során még mindig találkoznak olyan területi jeggyel, amely nem felel meg a 2014. január elseje óta hatályos halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény (továbbiakban: Hhvtv.) és a hozzá kapcsolódó halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet előírásainak.

Bővebben...

 

A horgász szezon közepén a Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége nagyarányú halkihelyezést hajt végre.

Bővebben...

 

Megyei horgászversenyek, horgászviadal a Sziki-tavon

A Hajdú-Bihar megyei Horgász Szervezetek Szövetsége gyermek, ifjúsági, női, és veterán kategóriákban szervezett horgászversenyt a Sziki-tavon. A megjelölt kategóriákban 41 versenyző horgászott, a gyermekek 14 év alatt, az ifjúságiak 14-18 év között, a veteránok 50 év fölött nevezhettek.

Bővebben...

 

Tájékoztatás a Fancsikai tavakon való horgászatról

Tájékoztatás a Fancsikai tavakon való horgászatról

Több engedéllyel rendelkező horgásztársunk érdeklődött arról, hogy a Fancsikai tavakon jogszerűen milyen feltételek mellett lehet horgászni.

Szövetségünk jogi képviselője útján körbe járta a fentieket és az alábbi tájékoztatást adja ki:

Bővebben...

 

„A számok nagyon makacs dolgok…”

A szubjektív, érzelmektől fűtött, baráti alapú értékelésen túl nem árt a számok tükrében is értékelni a teljesítményt. Megyénk versenyzői a versenyt megelőző időszakban a szegedi versenypályán összesen 5-6 fordulót horgásztak le az OHCSB-n lehetőségként kínálkozó 40 horgászathoz képest. Ez a  10 versenyzőnkből kettő, azaz kettő főt érint. Egyéb országos szintű versenyen a 10 versenyzőből szintén 2 fő vett részt, pedig minden kategóriának megvannak az egyéni bajnokságai. U15, U20, U25, női kategóriákban úgy indultunk az éles versenyen, hogy versenyzőink a versenyt megelőző évben összesen nem fogtak a kezükben 10 alkalomnál többször rakós botot. Ez személyekre lebontva 0-tól  3-4 horgászatig terjedő gyakorlást jelent éves szinten, továbbá ezen a téren a felnőtt és MLS kategóriákban sem sokkal jobb a helyzet. Ugye ez inkább hobbi mint sportolói teljesítmény, vagy kategória?

Bővebben...